Logitech MX Anywhere2 vélemény

Logitech MX Anywhere2

Közel 8 évig nyúztam a mai napig egy Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 egeret. A nyolc év alatt három különböző laptoppal (IBM, Dell XPS és most MacBook Pro) és megannyi operációs rendszerrel (Windows 7, Windows 8, Windows 10, Ubuntu Linux, OS X) használtam probléma nélkül.

Amiért nagyon kedveltem ezt a munkaeszközt az a mérete, tömege volt. Számomra ideális volt. Időközben, néha-néha kipróbáltam más Bluetooth-os egereket is. Nem találtam olyat, ami ennyire jól passzolt volna a tenyerembe és ne lett volna túl nagy vagy túl nehéz. Így addig nyúztam, amíg csak bírta. Az utóbbi időben gyakran lebontotta a Bluetooth kapcsolatot teljesen véletlenszerű körülmények mellett. Igaz, pár másodperc után vissza is csatlakozott, de azért ez már egy jel, hogy a 2009-ben gyártott egér az életciklusa vége fele közeledik.

Ezért elkezdtem nézelődni, keresgéltem az utódot. Számos magyar és külföldi tesztet, véleményt elolvastam. Sokan választották a Logitech MX Anywhere 2 termékét, ezért én is e mellett tettem le a voksom. Az eddigi, rövid tapasztalatom alapján nem fogom megbánni. Mert volt az az érzés, mikor megfogtam az egeret és elkezdtem mozdítani, hogy hűűűűűűűű, ez jóóóóóó, nagyon jóóóó. Szóval első érintésre bejött, megfogott. Jelenleg OS X 10.12.3 alatt használom egy MacBook Pro Mid 2014-es laptoppal. Az egérhez mellékelt USB-s receiverrel azonnal működött, nem volt szükség a Logitech külön programjára. Az USB receiver-t szépen eltettem a táskámba és összepárosítottam a laptoppal Bluetooth-on keresztül.

Probléma nélkül, másodikra meg is látta az OS az új egeret. Első nekifutásra nem érzékelte valami oknál fogva, de könnyen lehet, hogy ez nem az egér “hibája” volt. Szerencsére az egeret három különböző eszközhöz lehet párosítani, és az alján lévő pici gombbal lehet váltogatni, hogy melyik eszközzel szeretnénk használni. Ez hasznos lesz nekem is, mert az otthoni Mac Minimmel is könnyedén fogom tudni használni és nem kell majd állandóan párosítgatni a MacBook Pro és Mac Mini eszközökkel.

Saját, beépített akkukkal rendelkezik, amit USB kábellel (tartozék) lehet tölteni egy szabad USB portról. A mellékelt kábel elég hosszú ahhoz, hogy töltés közben is lehessen használni az egeret. Ez is egy szimpatikus megoldás ebben az eszközben.

Az ára nem éppen a legalacsonyabb az ebben a szegmensben lévő egerekhez képest, de aki megengedheti magának, neki csak javasolni tudom.

%d blogger ezt szereti: